Spelenderwijs een fijne gezinshond

Mijn naam is René Stubenitskij

Als tiener had ik mijn eerste honden. Twee leuke Cavelier King Charles Spaniels. Als vanzelf heb ik de opvoeding en training daarvan op mij genomen. Thuis, en snel ook bij een hondenschool. Zo ben ik in contact gekomen met de jachttraining en ben ik toen een paar jaar hulpje van de instructeurs geweest.

Na een grondige voorbereiding hebben we als gezin in 2006 een Nova Scotia Duck Tolling Retriever (kortweg een Toller) pup uitgezocht. Bij de kennel Van de Echtinger Grift. Een reutje die we Duco hebben genoemd. U vindt hem terug in het logo. Duco was een geweldige huishond die overal mee naar toe ging. Het was een hond die heel graag met mij aan het werk was. Met hem heb ik apporteersport en behendigheid gedaan – beiden op wedstrijdniveau. Helaas is Duco slechts 9 jaar geworden.

In de zomer van 2016 hebben we bij dezelfde fokker Kody opgehaald. Wederom een prachtig reutje.

Assistentiehonden

Ik ben gefascineerd door de positieve effecten die honden kunnen hebben op het welzijn van mensen. In 2017 ben ik voor BultersMekke Assistancedogs gaan werken. Hier begeleid ik mensen bij het opvoeden en trainen van een eigen hond tot assistentiehond. Iedere stap die een cursist met zijn of haar hond maakt geeft mij veel voldoening en ik kijk er naar uit om nog veel mensen op deze manier te helpen.

Kwalificaties

Mijn instructeursdiploma heb ik behaald bij Dogvision. Daarnaast heb ik hier de certificaten behaald voor de onderdelen ‘Toegepaste ethologie van de hond”, “Leren bij honden” en “Probleemgedrag bij honden” van de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Via workshops en lezingen houd ik mijn kennis op peil. Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en –opleiding (O&O) en aangesloten bij de SPPD - de brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen.

René en Kody Hondensport Oss Asisstendhond BultersMekke

Volg mij via:

© HOND en SAMENLEVING algemene voorwaarden privacy links