Spelenderwijs een fijne gezinshond

Mijn naam is René Stubenitskij

Als tiener had ik mijn eerste honden. Twee leuke Cavelier King Charles Spaniels. Als vanzelf heb ik de opvoeding en training daarvan op mij genomen. Thuis, en snel ook bij een hondenschool. Zo ben ik in contact gekomen met de jachttraining en ben ik toen een paar jaar hulpje van de instructeurs geweest.

In 2006 is onze eerste Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Duco bij ons komen wonen. Tien jaar later onze tweede Toller, Kody. Beiden van kennel Van de Echtinger Grift. U vindt Duco terug in het logo. Duco was een geweldige gezinshond die overal mee naar toe ging. Met hem heb ik apporteersport en behendigheid gedaan. Kody heeft een ander karakter dan Duco, maar is ook heel actief en graag met mij aan het werk. Opvallend is zijn geweldige neus en volhardendheid bij het opzoeken van een zoek geraakte dummy.

Eigen hondenschool

Na een carrière als biomedisch onderzoeker heb ik in 2014 het roer omgegooid en ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag. Ik heb bij DogVision verschillende certificaten behaald, waaronder mijn instructeursdiploma. In 2015 heb ik mijn eigen hondenschool “Hond en Samenleving” opgericht, waarbij ik mensen help bij het spelenderwijs opvoeden en trainen van hun hond tot een fijne huishond. Sinds 2021 heb ik helaas geen trainingsruimte meer en geef ik alleen individuele trainingen aan huis.

Assistentiehonden – instructeur BultersMekke Assistancedogs

Ik ben gefascineerd door de positieve effecten die honden kunnen hebben op het welzijn van mensen. In 2017 ben ik als instructeur voor BultersMekke Assistancedogs gaan werken. Een prachtige organisatie waarbij mensen met een beperking in hun thuissituatie hun eigen hond opleiden tot officiële assistentiehond. Het mooie van deze aanpak is dat er wordt gewerkt vanuit een band met de hond en dat het echt maatwerk is. De hond wordt opgeleid met precies de taken die aansluiten op de beperkingen en behoeftes van de cursist.

Momenteel begeleid ik, of heb ik mensen begeleid met:

  • een vorm van autisme
  • problemen op psychisch en/of psychosociaal gebied
  • een vorm van epilepsie (seizurehonden)
  • een auditieve beperking (signaalhonden)
  • een lichamelijke beperking (ADL-honden)

Ik vind het geweldig werk en iedere stap die een cursist met zijn of haar hond maakt geeft mij veel voldoening. Via deze link assistentiehonden vind je foto’s van de honden tijdens hun opleiding.

Docent DogVision

Per 2021 ben ik als docent werkzaam voor DogVision, waar ik de module Praktijk trainen en Instructie verzorg. Deze 8-daagse module is onderdeel van de opleiding Kynologisch Instructeur en van de opleiding Gedragstherapie bij Honden.

René en Kody Hondensport Oss BultersMekke logo BultersMekke Asisstentiehond Dogvision logo
© HOND en SAMENLEVING algemene voorwaarden privacy links